Choco Choci




kenangan ku di sekolah...
Sunday, 11 May 2014 | 03:00 | 0 Comment
salam haha lawak jugak ak rasa dalam hati sebba ak slalu update blog ni setahun sekali ...ok kt sini ak nk cerita sikit kisah hidup ak dalam meningkat dewasa haha ..time ak fom 3 badan ak gemuk taw ak pernah nk mengorat pompuan paling biasa la pon x dapat ..dapat tu dapat tp dapat maki la ahaha...dia kata ak gemuk la dia x sedar lak hitam :P mujur ak nk ..then lepas tu ak berazam untuk kurus haaa..dan ad kawan ak sorang ni iffat dia la punca ak dh jadi kurus pada yang dlu dia ajak aku jog ..boleh kata ary2 kene tinggal haha tp sekarang kalau jog g sekali je :P kot kot dia kene tinggal kih3 ...ok bila ak naik fom 4 ad pompuan kelas rk ngorat ak trkejut gak ak haha ..fom4 bru bercinta biasala kaku sikit dia lawa ...tp bila dh 2 bulan cpl ak bosan dan kami pn berpisah dia pon dh ad life yang bagus  sekarang ..waktu fom 5 ak mang teruk x abis2 bercinta ..sampai ak berjumpa sorang budak ni perh lawa rmai nk.dia col ak dlu mule2 kami pn ary2 msj ,col ish seronok la waktu tu tp dia suka wat hal haha lantak kt dia la malas cita pasal dia panjang2 sebab dia pn dh ad life baru dgn kawan ak ..moga kekal la :) ..lepas tu ak caple pulak dgn budak kelas dia ak panggil Epa je hehe..dia biasa2 tp suka sangat kpop..ak suka watak dia ,cara dia walaupn dia x selawa yg sorang lg tp dia ni sangat intresting ..boleh wat ak gelak dn mcm2 la..tp jodoh pn x panjang ..pon berpisah ...dekat nk spm ak dh x cpl dgn spa tp mujur la ak cpt sedar haha result trier ak teruk gila ....last2 spm ak dpt la jugak result ok walaupn x da A kan :) xpala x da rezeki ....bila ak dh abis spm  mcm2 lagi pengalaman ak alami law nk cerita kt sini lenguh tangan nak taip haha ..tapi apa apa pon ...cinta tu ada baik ada kurangnya ..pada yang tengah belajar baik jgn fikir la pasal cinta nanty susah nk fokus... yang pasti jodoh dari ilahi itu pasti ...

Wednesday, 31 July 2013 | 22:06 | 0 Comment


HEHE ARY NI BESDAY AK ...YANG PALING BEST AKU INGT SEORANG NI DAH LUPA BESDAY AK RUPANYA DIA INGT DIA SIAP HANTAR MMS GAMBAR DIA SAMBIL PEGANG SURAT YANG BERTULIS HAPPY BESDAY AYAP :) SERIUS AK TEHARU DAH MACAM2 KAMI LALUI BERSAMA WALAUPN KAMI CUMA KAWAN TP AK SAYANG DIA DIA SPECIAL BAGI AK AKX KAN LPAKAN DIA SMPAI BILA2 HEHE.....(AYIEN)
NAMPAK TAK GAMBAR RUMAH KAT ATAS 2 HEHE AK DAH TANAM NIAT DALAM DIRI AK UNTUK MEMPUNYAI RUMAH SENDIRI WALAUPN BUKAN SEBESAR DALAM GAMBAR TU AHAH AK NI PELAJARAN PON TAK DA ELOK2 BELAJA DEKAT TERENGANU DIPLOMA SAFETY AND HEALTH G BERHENTI SERIUS AK X LEH HIDUP KT SANA DAH X DA SEDARA ASRAMA MACAM TAIK AHHA....PAS 2 AK RINDU MAK AYAH AK BIASA LA AK BONGSU EMM ADA KE MASA DEPAN AK NI HAHA AK X TAW TP AK AKAN BERUSAHA....AK NAK JAGA MAK AYAH AK SMPAI AKHIR HAYAT MEREKA ATAU AK SEBAB AJAL MAUT MANA KITA TAW KADANG2 BARU LAHIR PN DAH MATI ...INGAT MATI NI BAGUS ..BARU TAKOT NAK BUAT DOSA HEHE ..AK PON BUKAN BAIK SANGAT JAHAT PON X HAHA....AK SELALU DOA KEPADA TUHAN TEMUKAN LAH AK DENGAN JODOH YANG BAIK..SUPAYA BOLEH JAGA AK BILA AK SAKIT DAN MAK AYAH AKU ITU YANG PENTING HEHEHE.....X LAWA X PA JANJI COMEL HEEHHEHE..AK RASA SAMPAI SINI JE LA ENTRY AK KALI NI BYE2 ASALAMUALAIKUM...HEHE LAMA X UPDATE BLOG DH BERHABUK2 ...

Teringin Nak ada adik :)
Wednesday, 29 August 2012 | 01:48 | 0 Comment


hehe comel kan baby kat gambar atas 2? cam orang putih tengok la rambut perang hehe..yang besar 2 menyibok je kih3....ak teringin sangat nak ada adik tambah2 law adik pompuan mesty comel..nk jugak balik sekolah dengar orang pangil ye ye abang dah balik abang dh balik hahaha..gedik je...pas 2 ak leh bawak dia jalan2 maen dgn dia alahai bestnye...ni ?ak cuma maen anak sedara ak jela 2 pon mujur rmai yang kecik2 lagi haha law dh besar x maw ak buasnye,comotnye erhh kalau buleh aknak adik ak umur 1 tahun je sampai bila2 haha ...baru senang jaga tapi law berak mak ak basuh la ..ak nak maen je kih3... :) ..seronok maen dengan budak2 dia orang boleh wat kita ketawa hapy :)...kadang2 maen anak jiran sebelah je tumpang kasih sayang heheee....tapi x pela memang x da harapan dah pon ak nak dapat adik haha ayah ak pon dah 78 dah x larat dh 2 kih3...law la dia baca ni mampos ak ......takpa la tunggu je la time ak jadi ayah nanty :) lg best dy x panggil abang dah balik ye abang dhbalik  ye ...tapi dia tuka daddy dah balik daddy dah balik hak3 alamak  
syoknye haha...berangan je lebih nnty x dan kawin dah pergi naya je ..ok la cukup sampai di sini asalamualaikum <3

haha dah kt blog je laleh cakap dgn mu buuu
Saturday, 4 August 2012 | 02:07 | 0 Comment
haha sian negro 2 kah3...rock bebey..x maen la buh gmba kpop2..kih3

haha ok2...ak paham...sory law wat blog jadi tmpt chating.....mana ada maen perang law nk perang btol ak baling mercun bola ke kt muke mu? 2 baru perang haha....x KPOP dh la lepas ni law kene mercun bola......bole caya ke?..mu kan payah IM orang?...takpe ak ingt janji mu ..tp jgn la lama sngt ak pn ada 3 bulan je lg kt SMG ...haha ak tnggu mu cakap jom jadi kawan macam mana mu cakap dekat blog mu :) ..haha mu mmg x normal pn bila la nk normalnya?....ha ha ha?...yela2 ak taw bkn tmpt chating abis dh entry lama ak ahha...saba la bulan puasa haha gurau sikit je ..mujur ak cakap hantu KPOP comel ap ? eh macho..law kata toyol ke? ahhahaa.....puasa bg penuh? bole ke?.hahah budak2 nak matang bole kot...ok la asalamualaikum :) .....tp mana mu dpt blog ak pn x taw la...ak x penah pn buubuh kt fb or twwit :) ...exam buat elok2..boboi....stiap post x abis2 gmba kpop haha mekyah2...1 lg sedap lagu kt blog ko 2 haha da..

kan betol ko selalu tengok blog ak? buuuu sembang je lebih dy ni
Friday, 3 August 2012 | 04:53 | 0 Comment
haha ak suka pic kt atas ni :)
eh2 ada orang terasa ke?...eh ak pn sama cam ang tertengok?...sebab ak kn maen twiter tgk2 ko duk tweet sja bukak profile pas 2 ad blog ak bukak la borink2 :P ....tp blog ak ko dpt mana ? ha ha hahaha....ngaku jela slalu usha x marah pon deh :P.......cakap lebih tp x mintak maaf jugak? wish besday pon x?....ary 2 ko kata tgk law law ak leh trimako jadi kawan tp x taw la bila?esok ke lusa ke tahun depanke?...tp x kn skunk x leh trima ak jadi kawan lg kot?ha mekyah ;).......mana ak prasan muke mu law ak nampak ak lari trus ahha...malas nk kua kelas asyik nmpk je...napa la kelas ko kt bawah kelas ak ...tp ok gak leh ak pungal kertas kt muke ko kan? hak3...bukan takot ? tp mmg sejak dlu lg ak x brani ngn pmpuan :) penah ak jmpe ko ke sblom ni ? x an? haha so ak x takot la..haha...mmg hantu pn hantu K-POP :P.......lalalalala ak taw ko akan bukak blog ak lg? alang2 tu follow la rmai sikit follower ak hak3....

Aku tetap anggap ko kawan ak walaupon ko tak bagi :)
Thursday, 2 August 2012 | 01:56 | 0 Comment
Nampak tak gambar kt atas 2 sweet gila kan? hehe..tadi ak bukak tweet pas 2 borink nampak la budak ni on9 ak saja usha profile dy tgk ad blog saja bukak wahh :) pasal ak hehe......memang ak terkilan pn tim 1.8 sebab kau sorang je x wish kat ak? ingt kan betul-betul dah x nak kenal ak?...cam stament ak kat atas tu ak x pernah anggap ko musuh malahan ak ttp anggap ko kawan ak sampai mati mcm ak cakap time kita putus dlu?...walaupn ko susah nk terima ak jadi kawan ko x pe :) tp ak ttp anngap ko kawan walau apa pun ...hehe kenapa la ko takot nk wish? bukan nye ak ni gangster ke? along ke? mail lambung ke hahah?...tapi takpe la kalau ko x wish jgk mana bole paksa kan? ko cakap je kalau boleh mintak maaf ko nk mintak maaf ? mcm brani je jumpa ak hahah..lawak ar dy ni ak kenal la prangai ko .....yeah ak mmg happy pong sekarang sama macam sebelum ak kenal ko?....rasa benci? huhu idok le teman ...ak suka jenis suka berkawan tgk la kawan ak bukan dari fom5 je smpai fom 1 pon ak kawan :) (tambah2 yang comel hehe) ...ak taw ko suka baca blog ak senyap2 punya? ko cakap je ko nk lupakan ak tp blog ak x penah lak ko lupa haha....cece senyum?...Tapi ko x patut ar besday ak 1 tahun sekali je? wish je la kt twiit ko cakap hapy besday bodo ke bongok ke? pon jadi la haha ak taw la ko nk wish kt ak sebab 1.8 besday ak :P ...eh2 pepe pon ko jangan la benci kat ak haha law jumpa jangan la wat muke masam benci la ak nengok haha ...ak nk je senyum tapi ak takut jugak dah ko cakap lupakan ko la macam2 cam drama korea dh ahha 2 la pengaruh korea kuat sangat baru putus cinta bukan nye putus leher ke mende?....ak arap ko anngap ak kawan ko la ye?...aa panjang sangat dh entry ni hehe..dah la kelas ko skunk bawah kelas ak ? ak nk lepak kt koridor pn takot...takot ko nampak ak? nnty payah lak ko nk lupakan ? hehe....takpe la ak akan wat apa yang ko mntk dlu :) tp lupakan 2 x kot? sebab ko KAWAN ak boboiii ...*tapitobatgeramkauxwishbesdayak* hahaha...nyot2 ....asalamualaikum pada yang membaca ...

Kehidupan baru :)
Saturday, 21 July 2012 | 20:41 | 0 Comment



Asalamualaikum pada yang sedang membaca blog ak ni :) ...kalau tak ary ni genap 3 month kami bersama tapi x sampai hehe...takpa semua yang berlaku disebabkan takdir dah ditakdirkan kami sampai situ je ak haruslah terima hehe :) ..tapi time 1st putus tu sapa x sedih hehe tp ak mmg dh lama nk mntk putuss tp bila dy yang mntk putus dulu rasa lain plak sedih je :) ...yela slalu setiap malam msty msj dy dan dia jgk slalu wat ak hapy :) mcm mana ak x mcj dy?..tp dy mntk jgn gangu dia dh lepas putus ak pn x gangu dia dh la .kawan ak smua cakap kalau betol2 sayangkan dia g la mntk caple balik tp ak x nk sebab ak kenal dy 2 :) dy jenis yang sangat degil hahaha...siap halau ak lagi kt blog dy dah pegi maen jauh2 haha :) ....tapi skunk ok gak best dgn life baru ada seorang hamba allah ni seorang perempuan jugak banyak ajar ak sal ilmu agama slalu suruh ak solat la siap pesan lg nnty bulan puasa kt skola time rehat g wat solat duha hehe...dy aja mcm2 :) ak  
kenal dy pn dari kawan dia :)..pas 2 dy kalau chat sama cam ak mesty balas panjang2 sonok x da la boring hehe...Thanks la bab bg ak berubah sikit dari dulu :) ak rasa sampai sini je la :) eehh (E) ak doakan ko bahagia dan dpt yang lagi bagus ko 2 pn sama belajar rajin2 tahun depan nk PMR ak x leh msj ko so ak cakap kt sni je la ak taw ko akan bca gak 1 day nnty :) ....ok la rasa x da apa dh akhiri dengan pantun dlu hehe


Daun keladi daun pandan,
hari merdeka kita berarak,
selamat menyambut bulan ramadhan,
al mubarak ,                            puasa bia penuh taw hehe kalau x peyioooooooooooooooooood la kih3